Nem sok olyan gyerkőcről van tudomásunk, aki ne szeretné az arcát díszítő színes mintákat, vagy épp ne kreálna szívesen néhány menő tetkót a teste különböző részeire. Aktuális cikkünkben néhány inspirációs díszítést hoztunk Nektek, ráadásul olyanokat, amelyeket Ti is könnyedén elkészítehettek a csemetéknek otthon!

Oroszlán

A vadon királya “smink” elkészítéséhez csupán fekete-fehér és piros festékre lesz szükség. A fehér festéket sok vízzel kikeverjük és egy kis könnyed, finom alapként felvisszük a kicsi arcára. A sűrű fehér festékkel a képen látható szemöldök és “pofa” formát festünk, majd jöhet a fekete szín és az ecset. Ügyes mozdulatokkal megformázzuk a szemöldököt, a pöttyöket és a bajszot, majd egy orrot és egy orrvonalat is formázunk. A végén jöhet a száj: egy piros rúzs vagy festék segítségével hangsúlyosra emeljük.

Forrás: Pinterest

Panda

A panda az egyik legegyszerűbben elkészíthető arcfestés, nincs is szükség másra, csak egy fekete és egy fehér festékre. A fehér festéket kicsit higítsuk fel és oszlassuk el egyenletesen az arc teljes felületén, majd jöhetnek a foltok, a háromszög alakú orr, orrvonal és a száj!

Forrás: Pinterest

Szivárvány

Amennyiben nem akarjuk a gyerkőc egész arcát befesteni, választhathatunk néhány egyszerűbb, csinos mintát, mint amilyen például a szivárvány. Ennél a festésnél sok színre lesz szükségünk, hiszen nincs igazi szivárvány színkavalkád nélkül!
Az egyik szem köré félkörívben rajzoljuk meg a színcsíkokat, majd a végüket díszítsük egy-egy felhővel. Ha igazán trendi végeredményt akarunk, használjunk csillámport is, így lesz igazán igazi az összhatás!

Forrás: Pinterest

Katica

A kislányok biztosan odalesznek ezért a bájos festésért, hiszen olyan, mintha valóban egy katicabogár szállt volna az arcukra!
Festékekből most sem lesz szükség túl sokra, fekete, fehér és piros színeket kell használni. Első lépésként készítsük el a bogár testét feketével, majd rajzoljuk meg a szárnyakat. A szárnyak területét “színezzük” be piros festékkel, majd jöhetnek rá a pöttyök szintén feketével, s végül készítsük el a kontúrvonalakat fehér színnel, utolsó lépésként pedig jöhet a szem satírozása, szintén feketével.

Forrás: Pinterest

Őzike

Személyes kedvencünk az “őzike-smink”, ebben az esetben fekete, barna és fehér festékekre lesz szükség. A barna festékkel “satírozzuk” gyengéden körbe a homlok vonalát és az orcákat, majd fehér pöttyökkel díszítsük őket, végül pedig feketével rajzoljunk bájos orrot és szájat. Egyszerű, nagyszerű, igazán kis romantikus-csajos festés!

Forrás: Pinterest

Kutya

Végezetül, de nem utolsó sorban egy kiskutya arcot hoztunk Nektek, amelyet szintén nagyon könnyedén készíthettek el, a kép ráadásul lépésről lépésre illusztrálja a folyamatokat. Fehér festékkel fessük fel az alapokat: a pofácskát és a füleket. Jöhet a folt és a szem: ezeket fekete festékkel formázzuk. Harmadik lépésként jöhet a nyelv megrajzolása, végezetül pedig a fekete kontúr és a pöttyök!

Forrás: Pinterest

Provida tipp

Nem csak a festéseket, hanem a tetoválásokat is imádják a gyerkőcök, főleg ha azokat a saját elképzeléseik szerint készíthetik el. Az Eurekakids tetováló műhely készletei nagyon kis komplett szetteket tartalmaznak, számos minta, színes filctollak és csillámporok is várnak az alkotó kedvű gyermekekre a dobozban, ráadásul fiús és lányos kivitelben is kaphatók!

Tetoválóműhely 1

Tetováló műhely 2

A kisebb gyerekeknek a már kész mintákat ajánljuk, hiszen az ő kézügyességük még nem olyan fejlett, hogy aprólékos mintákat készítsenek, ráadásul számolhatunk azzal a ténnyel is, hogy a csillámpor valószínűleg a szoba minden pontján landol majd, a filctollakat pedig a falak díszítésére használják majd 🙂 ( Persze gondos felügyelet mellett az imént említett balesetek bekövetkezésének esélye jóval kisebb, ráadásul ha besegítünk a készítésbe, az eredmény is jóval szebb lehet 🙂 )
A Londji meseszép tetoválásaival szinte lehetetlen betelni, a mintákat ezúttal is híres illusztrátorok készítették, jóformán a kihívás az lesz, hogy ne nyúljuk le a gyerkőc elől a tetkókat!
A szettek különböző stílusokban kaphatók, úgy mint: kutyák, nyári kalandok és dinoszauruszok!

Tetoválás – Kutyák

Tetoválás – Nyári kalandok

Tetoválás – Dinoszauruszok

Reméljük cikkünk hatására hamarosan “vad alkotásba” kezdtek, festésre, tetoválásra fel!

Mond el véleményed