Őszi kirándulási tippek

Elérkezett az ősz – ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk minden szabadtéri programról! Ebben a bejegyzésünkben szeretnénk veletek megosztani néhány ötletet azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjátok jól kihasználni a szeptemberi napsütéses hétvégéket a gyermekeitekkel!

Diósjenői Erdei Szabadidőpark

A Börzsönyben, Budapesttől mindössze 65 kilométerre található Diósjenői Erdei Szabadidőpark kitűnő választás lehet, ha egy igazi erdei játszótérre szeretnénk elvinni a kicsiket. A viszonylag kis alapterületen elhelyezkedő park könnyen és gyorsan bejárható, így a kisebb csemetéknek is tökéletes, de a nagyobbacskák sem fognak unatkozni: érdemes bejárni a körülbelül másfél óra alatt megtehető, a park bejáratánál kezdődő utat, amely végén elégedetten gyönyörködhetünk a csodás börzsönyi kilátásban!

Holdvilág-árok

Gyermeked igazi kis felfedező? Akkor ezt a Pilisben található, vadregényes tájat imádni fogja! Izgalmas útvonal ez – hol patak, hol híd, hol pedig falépcsők keresztezik, és ha elég ügyesek vagyunk, elérhetünk akár a Lajos-forráshoz is!

Ezt a programot inkább idősebb, nagyobb mozgásigényű lurkóknak ajánljuk!

Jági tanösvény

Ha egy könnyedebb erdei sétára vágyunk, érdemes bejárni a szintén a Pilisben található, Jági-tóhoz vezető tanösvényt. Utunk során nem fogunk tapasztalni semmiféle szintemelkedést, ezért bármilyen korú gyermekkel megindulhatunk – a babákat akár hordozóban is magunkkal tudjuk majd vinni.

Az útvonal körülbelül 2 óra alatt bejárható, utazással együtt egy félnapos programnak is kiváló lehet.

***

A kirándulásokra érdemes előre jól felkészülni – válasszátok a Crocodile Creek hátizsákját, amibe minden belefér, ami csak a kalandhoz szükséges!


Mond el véleményed