Ötletek esős napokra

Az ősz kellős közepén sajnos gyakori a borongós időjárás, de aggodalomra semmi ok: ebben a bejegyzésünkben olvashatsz pár ötletet azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet elütni az időt a gyerkőccel az esős napokon!

Kinti móka a szobában

Ha gyermeked egy igazi kis felfedező, első blikkre bonyolultnak tűnhet őt lefoglalni a négy fal között – de valójában csak egy kis kreativitásra van szükség! Gondold újra a kinti játékokat és készítsd el a benti változatukat!

A kis kalózok számára különösen ajánljuk a kincskeresést a szobában – rendezzétek át közösen a nappalit, jelöljétek ki, hogy hol van a tenger, a dzsungel vagy a lávafolyam. Ezután (a lurkóval közösen, de lehet akár meglepetés) érdemes kigondolni azt is, hogy mi legyen a hőn áhított jutalom: a kedvenc plüssállat, egy új játék vagy esetleg valami finomság? Csak a saját képzeleted szabhat határt! Természetesen ki kell találni a rejtekhelyet is, amelyhez rajzolj szuper térképet is – mindezt persze a gyerkőc életkorához és képességeihez igazítva.

Akár beltéri táborozást is tervezhetsz gyermekeddel. Nem is kell hozzá más, mint egy kisebb méretű sátor. (De ha néhány széket takarsz le egy nagyobb lepedővel, abból is szuper bunker építhető.) Helyezzetek el néhány párnát és már kezdődhet is a piknik – ehhez készíts néhány szendvicset, az esti “tábortűzhöz” pedig forrócsokit!

Ha kellően besötétítessz a szobában, még zseblámpás kalandozásokra is indulhattok a “szabadban”, és egy esti vetítéssel, báb-előadással zárhatjátok az izgalmas programot!

Kreatív készségfejlesztés

A benti időtöltés jolly-jokere a társas- és készségfejlesztő játékok világa. Válassz néhányat a gyermeked korának és érdeklődésének megfelelően, és már el is fog múlni a borongós idő miatti rosszkedv!

Malom és létra az Eurekakidstől

Ha valami hagyományosra vágysz, válaszd webshopunkból az Eurekakids kettő az egyben társasjátékát! Ebben a dobozban két klasszikus kedvenc rejlik: a malom és a létra, teljesen újraértelmezve!

További kreatív és készségfejlesztő játékokért nézz be hozzánk a webshopunkba!

Mond el véleményed