Csizma

Minden kétséget kizáróan december az év egyik legcsodálatosabb hónapja: a csillogó karácsonyi díszek és a fények mindenkit ámulatba ejtenek, a konyhák süteményektől illatoznak, és persze arról se feledkezzünk meg, hogy merőben gazdag időszak ez a gyermekek számára, hiszen a Mikulás és a Jézuska is tiszteletét teszi otthonaikban.

Persze sok szülőnek, nagyszülőnek, családtagnak fő ilyenkor a feje, hiszen néha, főleg a kissé szégyenlősebb, csendesebb csemeték esetében nehéz kitalálni, hogy mi lehet az az ajándék, aminek majd igazán örülni fog az emberpalánta. 

Előző blogunkban karácsonyi kalauzunkat osztottuk meg veletek, most pedig következik a Mikulás, hiszen nincs már túl sok idő a rendelésre!

Hamarosan itt a karácsony, így a Télapónál nem kell, és nem is szabad hatalmas túlzásokba esni, elég lehet egy egyszerűbb de annál izgalmasabb csomag, amelyet könnyedén feldobhatunk néhány aprósággal.

Az édesség kulcsfontosságú

Természetesen szem előtt kell tartanunk, hogy lappföldi barátunk alapvetően finomságokkal tömi tele a csizmákat, szóval vegyük sorra, hogy milyen édességeket érdemes a piros zsákocskákba tenni.

Alap esetben azt mondanánk, hogy ilyenkor is érdemes figyelni arra, hogy egészséges választásokkal ajándékozzuk meg csemetéinket, de persze Mikulás van, csak nem találhat a gyerkőc egy kiló hámozott répát a cipőjében, és néha egy kis bűnözés is igazán belefér, a lényeg hogy ne essünk túlzásba, és törekedjünk a változatosságra!

Mindenképp pakoljunk némi csokoládét, gyümölcsöt és néhány szem mogyorót is ( természetesen a mogyoróallergiás kicsik esetében ez kihagyható elem). A Kinder tojást minden lurkó imádja, ha van kifejezett kedvenc cukorkája vagy édessége abból is kerüljön 1-1 darab a csomagba. Ha már  egyébként is nagyon egészséges ételekhez van szokva a gyermek bátran választhatunk vegán golyókat és cukormentes csokoládékat és cukrokat is, ezáltal a fogaikra is nagyon vigyázunk.

Tovább nem is ragozzuk az ínycsiklandó fogásokat, szerintünk minden csomag-készítő ismeri a picik kedvenceit, és abban is biztosak vagyunk, hogy nagy gonddal választják majd ki azokat!

Apróság az apróságoknak

A fentiekben említettük, hogy nem árt valami kisebb ajándékot is tenni a zsákba, hiszen nincs olyan csemete, aki ne örülne egy új játéknak!

A Lilliputiens színes betűivel akár a csomagot is feldíszíthetjük ( Célszerű a gyermek nevének kezdőbetűjét, vagy esetleg monogramját választani), és a későbbiekben a kicsi eldöntheti, hogy hol használja majd a színes textileket. Ha pedig már díszítésnél tartunk a Malidor vidám matricáinak biztosan nem fognak tudni ellenállni, és azonnal vad ragasztgatásba kezdenek majd!

Abban az esetben, ha egy kicsit bonyolultabb, kihívást is magába foglaló játékban gondolkodunk, válasszuk a Djeco +D-s függődíszeit, a csajoknak például a csillogó madarakat ajánljuk, és persze nincs gyerekszoba színes filcek nélkül, és minél több a szín, annál nagyobb a móka! Fokozhatjuk ám a hangulatot egy kis maszatolással is, az Eurekakids mágneses gipszkészítőjével pompás alkotások készülhetnek, amelyeket a nagyobbacskák akár el is ajándékozhatnak. Persze az sem kizárt, hogy minden figurát maguknak tartanak majd meg…

Haladjunk tovább a kreativitás vonalán és gondoljunk a jövőre is: a Djeco vidám arcfestékei minden játék alkalmával jól jönnek majd, és persze hamarosan itt a farsang is!

Plüssből soha nem elég: Marius pedig már alig várja, hogy új gazdára leljen, és persze minden kalandban nyakig benne van!

Amennyiben olyan játékban gondolkodunk, amely akár több gyermeket ( és persze minket magunkat) is lefoglal mindenképpen egy társast ajánlunk. Különleges játékaink segítségével játszva tanul a gyermek, a Brain Box fejlesztő játékaival például már lehet is az iskolára készülni!

Reméljük, hogy hasznos ötleteket adtunk, tartsatok velünk legközelebb is, hiszen számos izgalmas témával készülünk Nektek a jövőben, honlapunkon pedig könnyedén böngészhettek további meglepetésekért!

Mond el véleményed