Karácsonyi dekoráció

Mindjárt itt a karácsony és ha még nem díszítettétek fel otthonaitokat, épp itt az ideje nekikezdeni a dekorálásnak, amiben a gyerekek is biztosan örömmel részt vesznek majd! Ha netán már ünnepi pompában ragyogna az egész lakás egy-két új elem sosem árthat, a közös barkácsolás pedig mindig remek közös programnak bizonyul!

Cikkünkben most néhány egyszerűen elkészíthető karácsonyi dekort hoztunk Nektek, természetesen az egészen kicsitől kezdve a nagyobbacska gyerkőcökig mindenkire gondoltunk!

Narancs díszítése szegfűszeggel 

Hozzávalók:

  • Narancs ( citrom, grapefruit, alma)
  • Egész szegfűszeg

Elkészítés:

Talán az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb karácsonyi elem a szegfűszeggel díszített narancs, amely nem csak szemet gyönyörködtető látvány, de illata abszolút fokozza az ünnepi hangulatot. Elkészíteni gyerekjáték: a szegfűszegeket tetszés szerint a gyümölcsökbe kell nyomkodni. Ha kicsit variálnánk a dolgon, “fúrhatunk” egy nagyobbacska mélyedést a narancsba, amibe később mécsest helyezhetünk. (Ebben az esetben érdemes a narancs alját is levágni, hogy stabilan egy helyben maradjon, vagy valamilyen tartóba kell helyezni.)  A formavilágnak csak a képzelet szabhat határt, de biztos ami biztos hoztunk néhány képet inspirációnak:

Kép forrása: Pinterest
Kép forrása: Pinterest
Kép forrása: Pinterest
Kép forrása: Pinterest

Papírdíszek 

Hozzávalók

  • papír
  • olló

Elkészítés

Szintén örök klasszikusnak számítanak a papírból kivágott díszek, amelyeket elhelyezhetünk a lakás több pontján vagy épp az ablakokat dekorálhatjuk velük. Sokat nem is fecsérelnénk a szót, beszéljenek helyettünk a képek:

Kép forrása: Pinterest
Kép forrása: Pinterest
Kép forrása: Pinterest
Kép forrása: Pinterest

Reméljük, hogy bejegyzéseink sok régi szép emléket elevenítettek fel Bennetek, ha netán valami spécibb kézműveskedésre vágynátok, irány a webshop!

Mond el véleményed