A nap enyhülő sugarai és az alacsonyabb hőfok mind lehetővé teszik az igazi őszi kültéri játékokat, legújabb cikkünkben most pár ilyen elfoglaltságot hoztunk Nektek! 

Cicázás

Gyerekkorunk örök kedvence a cicázás, amit legalább hárman, de akár egészen sokan is játszhatnak a gyerekek. Amennyiben hárman vannak, két lurkó egymással szemben helyezkedik el néhány méteres távolságban, közéjük áll be a harmadik: ő lesz a cica. A két “szélső” játékos egymásnak dobálja a labdát, a középán álló pedig megpróbálja elkapni. Ha elkapta, az a játékos áll be a helyére, aki ez alkalommal dobta a labdát. Ő lesz az új cica. 

Több játékosan esetén a szabály ugyanaz, csupán annyi a különbség, hogy a játékosok egy kört alkotnak, és ennek a körnek áll majd be a közepére a cica. A játékosok kedvük szerint dobálják majd egymásnak a labdát, a sorrend kiszámíthatatlan. 

Festékes lufi darts

Nálunk hatalmas kedvenc a festékes lufi darts, hiszen ez nemcsak a gyerekek számára jelent igazi élvezetet és mókát, hanem mi is rendszeresen csatlakozunk a kalandhoz. Na jó, persze a többséget csemetéknek hagyjuk meg, de egy két dobásra mi sem mondunk nemet!

Az elkészült “képek” mindig emlékeztetnek a játékra, s ezzel az együtt töltött időre is, de akár ajándékba is adhatók, ha a gyerkőcök így rendelkeznek. 

Mivel kicsit összetettebb játékról beszélünk, néhány hozzávalóra is szükség lesz, ezeket most listába szedtük Nektek:

  • egy csomag vízibomba vagy lufi
  • egy csomag rajzszög vagy egy guriga cérna
  • egy doboz tempera, vagy valamilyen sűrűbb festék
  • festővászon
  • darts nyilak

A lufikba festékeket töltünk, a szájukat gondosan lezárjuk, majd cérna vagy rajzszög segítségével a festővászonra rögzítjük. Ezután kezdődhet a játék: a darts nyilak segítségével a gyerekeknek ki kell lyukasztaniuk a festékkel megtöltött lufikat. Ugye, hogy ebbe Ti is szívesen beszállnátok?

Forrás: Pinterest

Konzervdoboz bowling

Egy kis kreatív alkotással egybekötött szabadtéri játék mindig szuper dolog. A konzerv bowlinghoz először is a “bábukat” kell elkészítenünk. Ez nem túl bonyolult feldat, mutatjuk mire lesz szükségetek:

  • Üres konzervek
  • Ecset
  • Festék
  • “Szemek”

A konzerveket előzetesen alaposan megtisztítjuk ügyelve arra, hogy eltávolítsuk az éles részeket. Ezek után festéket ragadunk és kipingáljuk őket. A gyerekek igazán szabadjára engedhetik a fantáziájukat: készülhetnek mintás, színes, pöttyös kreálmányok is. A dobozokat ezután száradni hagyjuk, majd felhelyezzük rájuk a szemeket. 

Jöhet a játék:

A vidám konzerveket piramis alakba pakoljuk, míg a gyerekek feladata pedig az lesz, hogy kijelölt távolságból ledöntsék őket egytől egyig. 

Forrás: Pinterest

Vízibomba pinata

A festékes lufik után szorosan következik a vízibomba pinata. Nos, töredelmesen be kell vallanunk: gyerekkorunkban mi is valami hasonlóról álmodoztunk. (Így nem kizárt, hogy elalvás után magunknak is készítünk majd egyet). Az elkészítéshez ezúttal vízibombákra és kötélre lesz szükség. A lufikat megtöltjük vízzel és a kötélre rögzítjük őket, amelyet a kert valamely pontjára gondosan felapplikálunk. Ezután jöhet a móka: Bekötjük a csemete szemét, kicsit meg is pörgetjük, majd hagyjuk, hogy egy bottal a pinatának essen. Vajon sikeresen semmisíti majd meg őket? 

vizibomba_pinata.jpg
Forrás: Pinterest

Kerti autópálya

A kerti aputópályával most a fiúknak kedvezünk, persze a csajok is bármikor beszállhatnak a játékba. A kertben ugyanis könnyedén kialakíthatunk egy pályát, persze csakis a gyerekek közreműködésével, de akár a homokozóban is játszhatunk építészmérnököt. A pálya lehet leterített filc, vagy földben kihúzott vonalak összessége, csupán a leleményességünkön múlik mindez. Ezek után már csak kisautókra van szükség és  kezdődhet is a verseny!

Forrás: Pinterest

Kerti lak

A kerti kuckó örök kedvenc marad, a gyerekek is imádják a kerti “lakokat”. Állíthatunk fel sátrat, használhatunk plédeket vagy akár egy “örök” házikót is építhetünk. A berendezés csak a gyerekeken múlik: jöhetnek játékok, takarók, párnák és kisállatok is, a lényeg, hogy otthonos legyen! 

Forrás: Pinterest

Reméljük sok ötletet adtunk a következő kültéri játékhoz, tartsatok velünk jövő héten is, izgalmas témákkal készülünk Nektek! 

Mond el véleményed