Ismét egy érdekes játékajánlót hoztunk Nektek: aktuális blogunkban most a kisebbekre gondoltunk. Válogatásunkban “fiús”, “lányos” és általános játékokról is szót ejtünk, ráadásul fürdésre, utazásra, benti-, és kinti játékokra is egyaránt gondoltunk. Szemezgessetek belőlük kedvetekre!

1,2,3 húzd meg! Mese puzzle

Versenyzésre fel, de vajon melyik csapat fog győzni a végén? Ez a 2 méter hosszú puzzle igazi kincs: helyet kapott rajta a kalóz Vörös Szakáll, Neptunusz, a tengerek királya, a kis hableány, a 3 kismalac, Pinokkió, és Piroska és a Farkas is.

A szereplők felhasználásával a gyerekek különböző történeteket találhatnak ki a játék során, így a fantázia és a képzelőerő is fejlődik: csak rajtuk múlik, hogy a végén ki fog a versenyből győztesen kikerülni!

Gyurmaformázó készlet 6 tubus gyurmával

Örök kedvencünk a gyurma, hiszen a gyurmázás serkenti a gyerekek képzeletét, javítja a motorikus képességeket és persze a fantázia is szárnyal a játék során. Ez a termék 6 tubus gyurmát tartalmaz, valamint a dobozban helyet kapott egy szerszámkészlet is, melynek segítségével a kicsik szabadon göndöríthetik, darabolhatják és formázhatják  az elemeket. 

A gyurmázás soha nem megy ki a divatból, ehhez az alkotó szakkörhöz bárki szívesen csatlakozik majd! 

Párosító puzzle – Foglalkozások

“Mi leszel ha nagy leszel?” – hangzik el gyakran a kérdés, s ahány gyermek van, annyiféle válasz létezik. Ahhoz azonban, hogy pontosabb képük legyen a szakmákról, nem árt segítségül hívni egy készletet! Az Avenue Mandarine gyönyörűen illusztrált párosító puzzle vidám, színes kártyalapokból áll, a játék lényege pedig az, hogy a csöppségek kitalálják, hogy az adott kártyán látható állatkának mi lehet a szakmája és azt is, hogy melyik tárgy köthető hozzá.

Okos kertész – magyar kiadás

Különleges társast mutatunk be Nektek, az Okos kertész ugyanis a Gém Klub által kiírt játékötlet pályázat nyertese volt 2012-ben, az óvodásoknak való kategóriában. A feladat kezdetben roppant egyszerű: virágokat kell elhelyezni a virágágyásokba úgy, hogy a színek és formák is jól illeszkedjenek egymáshoz. Az “okos részt” egy különleges logikai játékgyűjtemény adja: egyszerre rejt egy fős feladatokat és “csapatmunkát” is az ovisoknak. Nem véletlenül lett díjnyertes ez a játék, hiszen nem csak a kisebbeknek szánták a készítők, hanem iskolásoknak, serdülőknek és felnőtteknek is tart rejtvényeket, így egy olyan társasról beszélünk, amely több generáción keresztül elkísérheti a játékosokat!

Klasszikus deluxe szett

A vonat is egy tipikuson olyan játék, ami nem megy ki a divatból! Ebben a készletben a szerelvények mágikusan kapcsolódnak egymáshoz, majd a gyerekekkel együtt zakatolnak hegyeken és völgyeken át. Kezdődjék hát az igazi kaland, amely soha nem ér véget!  

Egyszarvúak Felhőországban

Igazi csajos játék az Egyszarvúak Felhőországban: Szerencsecsillag, Csillagpor, Csodavirág és Szívvarázs lesznek a kislányok társai a mókában. Az unikornisok mókásan vágtatnak a gomolygó felhőkön át, miközben szivárványokon csúszkálnak és felhőkristályokkal játszanak. Az önfeledt  játéknak azonban hirtelen vége szakad: váratlanul egy hatalmas vihar kerekedik, s az egyszarvúaknak gyorsan menekülniük kell. A “szökést” bonyolítja, hogy útközben minél több felhő kristályt szeretnének megmenteni, s végül úgy elérni a naphoz. Vajon kinek sikerül elsőként teljesítenie ezt a feladatot?

Mai napom – hangulat tábla César mackóval

A gyerekekkel való kommunikáció néha nem is olyan egyszerű, ezt könnyíti meg a Lilliputiens bájos készlete is. A hangulat tábla segítségével a gyerekek könnyedén “elmondhatják” milyen napjuk van, és azt is, hogy éppen mit éreznek: ebben a barátságos César mackó fogja segíteni őket. A táblán két praktikus tépőzár is helyet kapott, itt tudják majd a csöppségek tárolni a kártyáikat. 

Számolj együtt az állatokkal piramis

Számunkra nem csak a móka fontos, hanem a tanulás is, ezért kínálatunkban csupa olyan termék kapott helyet, amely nem csak az “élvezeti faktort” biztosítja, hanem a fejlődést is. Példának okáért itt van ez a Számolj együtt az állatokkal piramis, amely valójában egy oktatási játék. A piramis darabjain állatok, növények, betűk és számok találhatóak, ezek az elemek pedig egymásra rakhatóak. Építés közben így a kicsik megismerkedhetnek az első számaikkal és betűikkel, valamint a nagy és a kicsi ellentétével is. A készlet továbbá ösztönzi a szem-kéz-, és az “általános” koordinációt is!

B. Tengerész halászhajó szett

A kádban töltött játékidő gyakorlatilag megunhatatlan, de mindig feldobhatjuk kicsit a fürdést, jelen esetben például egy kalózhajóval! Ez a játék egy komplett szettet tartalmaz, hiszen a fedélzetet helyet kapott egy kapitány, egy mentőöv, egy halászhorog, 4 kifogható hal, 3 kosár, egy szita , egy polip fésű, egy bálna körömkefe is! Vajon milyen történetet talál ki a játékhoz a kicsi?

Basic Builder Bristle Blocks

Gyerekkorunk hatalmas kedvence a “tüsi-legó”, amivel sok-sok játékórát töltöttünk gyerekszobáink szőnyegein. Többek között ezért szorgalmazzuk ennek a “retro” játéknak a továbbadását a következő generáció számára, na meg azért is, mert szuperül fejleszti a finommotorikus készségeket és a fantáziát is. Ezzel a készlettel kicsik és nagyok is hatalmas építkezésekbe kezdhetnek: a 112 különböző méretű és színű elemnek köszönhetően akár egy palota is készülhet, de gyakorlatilag bármi, amit csak kitalálnak a gyerekek. Játékra fel!

Reméljük kedvet kaptatok az önfeledt játékhoz, irány a webshop, beszerzésre fel!

Mond el véleményed