Igazi nosztalgia DIY ötleteket hoztunk most Neked: biztosak vagyunk benne, hogy gyerekként Te is készítettél képeket “krumpli-nyomda” segítségével. Nos, néha nincs is jobb annál, mint kedves emlékeket idéző játékokat gyermekeinknek is átadni, az elmúlt évek alatt pedig a technika is sokat fejlődött, így már sokkal több ötlet áll rendelkezésünkre, mint régen. A karantén ideje alatt sokszor kihívást jelenthet a csemeték lefoglalása, a legjobb programokhoz pedig néha elég csak a hűtőbe nyúlni! Aktuális bejegyzésünkben most pár kreatív “festési”- technikát mutatunk, csak győzz választani a cukiságok között! 

Néhány eszközre mindenképp szükségetek lesz:

  • Festék
  • Ecset
  • Karton
  • Zöldségek és gyümölcsök
  1. Burgonya

A krumpli felhasználása már ismerős: ki-ki eldöntheti, hogy művész-szobrász kedvében van-e éppen, s kifarigcsál egy általa megálmodott formát, vagy például sütikiszúrokat használ az alkotáshoz. A folyamat egyszerű: lehetőleg több méretű burgonyával dolgozz, hiszen így lesz igazán változatos a nyomdakészlet. A kiválasztott zöldségeket vágd félbe és alakítsd ki a kívánt formákat. A sütikiszúrós verzióba a gyermekedet is bevonhatod, a kést viszont nem árt tőle távol tartani. Ha megvannak a formák, jöhet az alkotás: készítsd elő a kartont, az ecsetet és a festékeket és a megformált burgonyákat, majd hagyd a gyerkőcöt vad alkotásba kezdeni! 

Hoztunk ám néhány képet inspiráció gyanánt:

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest
  1. Zeller

A zellerszárakat egyesével, vagy külön-külön is felhasználhatjuk: egy félbevágott szár például kiváló virágszirom, vastagabb fűszál  vagy halpikkely lehet:

Forrás: Pinterest

Összefogva a növényeket pedig már kész is a csodaszép rózsa:

Forrás: Pinterest

Természetesen a felhasználás csak a csemetén áll, vajon az ő fantáziájával milyen képek születnek majd?

  1. Alma

Az alma felhasználása is pofonegyszerű, könnyen készülhet belőle alma, vagy épp katica, de akár pillangó is lehet:

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest
  1. Retek

A retek tökéletes az apró pontok, pöttyök megformálására:

Forrás: Pinterest

Természetesen a fent hozott ötleteket csak inspirációnak hoztuk, a legötletesebb alkotások mindig a lurkó fantáziájának köszönhetőek!

Ötlet: érdemes az alkotásokból képeslapokat gyártani: néhány színes filctoll és egy cakkos olló segítségével máris kész az üdvözlőlap, ami akár egy kedves nénapi ajándék is lehet! 

Mond el véleményed