Halloween

Bár Magyarországon a Halloween-t övező szokások még igencsak gyerekcipőben járnak (sokakban ellenérzéseket is hajlamosak kiváltani), egyáltalán nem meglepő, hogy a gyerkőcöket teljesen elvarázsolják a mágikus, bűvös és sokszor kicsit rémisztő lények. 

Ebben a cikkünkben szeretnénk adni néhány tanácsot, hogyan fogj hozzá az ünnepre való készülődésnek!

Eljött az édesszájúak ideje

Ha másért nem is, a töménytelen mennyiségű édesség miatt biztosan odáig lesznek a gyerekek a Halloween-ért! Ebben az időszakban minden jöhet, ami csoki és/vagy sütőtök – az internet szerencsére telis-tele van jobbnál jobb receptekkel, ráadásul a közös sütögetés szuper együtt töltött, minőségi idő és mókás program is! 

Az Egyesült Államokban “őshonos” csokigyűjtést is könnyedén elhozhatod gyermekednek! Előző blogposztunkban már olvashattál néhány ötletet azzal kapcsolatban, hogy hogyan foglald le a kicsit rossz idő esetén a négy fal között: gondold újra, és szervezz csokivadászatot a nappaliba! Néhány ügyes dekorációval izgalmas kalandpálya válhat a szobából – a kisebbek egyszerűen imádni fogják, de a nagyobbacskák is szívesen csatlakoznak majd a mókához!

A dekoráció a lelke mindennek

Rengeteget segít egy adott ünnepre való ráhangolódásban a megfelelő díszítés. Ez a Halloween-nel sincs másképp! Mi azt szeretjük ebben a dekorációban, hogy számtalan variációja létezik, a gyermekien bájostól kezdve a vagányon át az egészen hátborzongatóig mindent megvalósíthatunk. Így egyszerű dolgunk van, hiszen könnyen a csemete életkorához és személyiségéhez alakíthatjuk – és csak úgy, mint az édességeket, legjobb ha ezeket is saját kezűleg, együtt készítjük el!

Bármi lehetsz ma este

A Halloween “ünnepkörének” másik esszenciális eleme a jelmezbe bújás. Ez nem csak  hihetetlenül szórakoztató szinte minden gyereknek, de nagyon hasznos is: egyfajta szerepjáték, amelyen keresztül fejlődik az önismeret, a szituációs készség és a személyiség is.

Hagyjuk hát, hogy gyermekünk maga válassza ki, hogy mi szeretne lenni – ezek a maskarák általában egy kis ügyességgel fillérekből, és főként otthoni dolgokból is egyszerűen megalkothatóak, nem feltétlenül kell drága hacukákat vásárolni.

Szellemvadászat a Providánál

Látogass el az elátkozott kastélyba a Szellemvadászok játékunk segítségével! Vajon megtalálod mindet? Csak az elemlámpádról el ne felejtkezz!

Mond el véleményed