Egy csinos frizura az egész napunkat képes feldobni és ezt a kishölgyek is pontosan tudják! Sokkal könnyebb az indulás reggel az óvodába, vagy az iskolába, ha tökéletes a megjelenés: aktuális blogunkban most hoztunk pár könnyen elkészíthető frizura-ötletet!

Kezdjünk egy egyszerű kereszt-fonással:

Első lépésként válasszuk el középen a hajat, majd hosszanti irányban is, és készítsünk négy copfot. A felső két copfot fonjuk be, tegyük keresztbe őket, majd illesszük az alsó copfocskákhoz és már kész is! Ha extrázni akarjuk a hajkölteményt, tehetünk bele masnit, szalagot, vagy színes csatokat is, mindenkinek a saját kreativitására bízzuk az alkotást!

Forrás: Pinterest
Forrás: Pinterest

Kereszt- fonás másképp

Szintén nagyon egyszerű de annál divatosabb hajviselet következik, amelynek elkészítése mondhatni gyerekjáték. A fejtető közepén készítsünk egy copfot, majd a “maradék” hajat válasszuk kétfelé és készítsünk egy-egy copfot. A felső copfocskát osszuk két részre és fonjuk be őket, majd rögzítsük az alsó copfokhoz. Ugye milyen egyszerű? (Haladóknak mehet ám a szövés is, úgy még látványosabb a frizura!)

Forrás: Pinterest

Copfok

Amilyen egyszerű olyan nagyszerű és rengeteg féleképpen variálható az a frizura, amely több copfból áll össze. Elkészítése roppant egyszerű: válasszunk le egy réteg hajat, majd színes gumival kössük össze. Jöhet a következő leválasztás, amelybe bele fűzzük az első copfot, szintén színes gumival díszítjük és így tovább. A copfok száma csakis a szülői türelemtől függ, lehet 2-3, de akár 10 elemből álló frizura is, amelyet a végén masnikkal és csatokkal is díszíthetünk!

Forrás: Pinterest

Két copf sok copfocskából

Ennél a frizuránál ugyanaz a metódus, mint az előzőnél, a különbség csak annyi, hogy kezdetben középen elválasztjuk a hajat és két oldalra gyártjuk a copfokat, hosszú haj esetében pedig a copfok végeit gumikkal díszítjük. Lehet egy-, vagy több színű gumival is dolgozni, javasoljuk az aktuális ruhához passzoló változatot!

Forrás: Pinterest

Örök klasszikus: Masnikonty

A legtöbb kislány imádja a masnikat és miért ne viselhetnének egy, a hajkoronájukból készített cukiságot pont a buksijuk tetején: készítsünk egy nagy copfot a fejtetőre, majd hurkoljuk visszafelé és a végét húzzuk át a hajgumin úgy, hogy az “előre lógjon”. A hurkot osszuk két csinos részre és az átbújtatott hajjal formázzunk masnit belőle, majd rögzítsük hullámcsatokkal.

Forrás: Pinterest

Rózsa konty

Szintén nagyon könnyen elkészíthető frizura a rózsa konty. Készítsünk egy copfot ( a haj hossza miatt javasoljuk, hogy a fej tetején), osszuk két részre, csavarjuk őket össze, majd tekerjük fel kontynak, hullámcsattal rögzítjük.

Forrás: Pinterest

Blogunk végére hoztunk pár olyan frizurát, amelyet haladó szülőknek ajánlunk, ezeket nem is részletezzük, hiszen az alábbi képek lépésről-lépésre mutatják a folyamatot!

Elza frizura

Felirat: Pinterest

Dús fonat

Forrás: Pinterest

Koszorú

Forrás: Pinterest

Végül pedig plusz egy tipp:

Egy csinos csat, egy masni, vagy egy extravagánsabb gumi bármilyen frizurát képes feldobni!

Forrás: Pinterest

Provida tipp:

A csinos frizurához na és persze a tökéletes megjelenéshez trendi kiegészítők is dukálnak, főleg ha a lányok maguk készíthetik el ezeket, például az Eurekakids készleteivel :

Mond el véleményed