TV elől a szabadba

A gyerkőcök egészsége és fejlődése szempontjából kulcsfontosságú szerepet játszik a kinti játék – de hogyan lehet rávenni őket arra, hogy felálljanak a televízió elől, és kimenjenek végre a kertbe, a játszótérre, a szabadba? Ha tanácstalan vagy, ne aggódj: van néhány hasznos ötletünk!

Találd meg, mi az, ami a leginkább érdekli

Amikor arra gondolunk, hogy rá kéne venni gyermekünket, hogy kimenjen a szabad levegőre, nem feltétlenül kell ezt feladatként vagy utasításként felfognunk. Motivációként használhatjuk az érdeklődési köreit – ha olvasni szeret, vigyük ki a közeli parkba a kedvenc könyvével. Ha imád rajzolni, mutassuk meg neki, hogy a természet jelenségeit is használhatja inspirációként.

Tegyük a „kint”-et vonzóvá – hidd el, imádni fogják!

Amikor a szülő is aktív

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy egyszerűen csak kiküldik a csemetéket játszani, de mennyivel izgalmasabb lenne egy családi kaland?! Tervezzünk nekik valami narratív elfoglaltságot – kereshetünk együtt kincset, vagy elindulhatunk a kertünkben lakó tündérkék felfedezésére: Csak a kreativitás szabhat határt!

A kis barátok is segíthetnek

Természetesen gyakran előfordulhat, hogy mi magunk elfoglaltak vagyunk, így nincs kapacitásunk a szabadtéri játékok megtervezésére és  kivitelezésére. Ilyenkor érdemes gyermekünk barátait, pajtásait áthívni. Szervírozzuk a nasit és az üdítőt a kerti asztalra, vegyük elő a kültéri játékokat, így eszükbe sem jut majd bemenni televíziót nézni!

Kültéri játékok a Providánál

Természetesen nem lehet kint sem igazán jól szórakozni a megfelelő eszközök nélkül – nézz körül webshopunkban, ahol rengeteg fantasztikus kültéri játékkal várunk!

Mond el véleményed