;

Puzzle és kirakós játékok

(298)


Áraink bruttó árak, az ÁFA összegét tartalmazzák. Áraink forintban értendőek.
A webáruház és az üzlet kínálata, árai és készlete eltérhetnek.

Puzzle, kirakós játékok

A puzzle egy kortalan szórakozás, megannyi kirakós közül válogathatnak a Provida webáruházban. A képek kirakása biztosan óriási sikerélménnyel gazdagítja a gyerekeket. Azonban a család egy-egy nagyobb puzzle-nek is nyugodtan nekiülhet, a közös munka és a kirakott kép a család büszkeségévé válthat és a lakás díszét képezheti.

Puzzle története

A puzzle a XVIII. században jelent meg először, azonban mai elődje az ezt követő évszázadban született meg. Kezdetben lombfűrésszel készítették, angol elnevezése a „jigsaw” ennek fordításából ered. A XX. században, egy új technológia megjelenésével a puzzle előállítása egyszerűbb és gazdaságosabb lett, így mindenki számára elérhetővé vált.

Kirakós játékok pszichológiája

Szeretnénk megemlíteni a puzzle pszichológiai hátterét is, hogy lássa, ez a nagyon egyszerű és népszerű játék milyen sok pozitív hatással lehet a gyerekek fejlődésére. Pszichológusok bebizonyították, hogy a puzzle és kirakós játékok fejlesztik a logikus gondolkodást, megtanítják rész-egész összhangjának felismerését. A kis darabkák összeillesztésével az egymásra épülés fogalmával és fontosságával is megismerteti a gyerekeket. Emellett jó hatással vannak a kombinációs készségekre, és támogatást nyújtanak az írás és olvasás elsajátításához, valamint javítják a problémamegoldó készséget.

Kezdőknek-kicsiknek

A legkisebbek számára minél színesebb és kevesebb darabszámú puzzleket ajánljuk. Elsőre érdemes egy alacsonyabb darab számú kirakóssal kezdeni, majd lépcsőről lépcsőre haladva egyre nagyobb és nagyobb darab számú kirakóssal folytathatjuk.

Ajándék

Aki egyszer beleszeret a puzzlekbe, utána nem tud leszokni róla. A kirakósok rendkívül jó hatással vannak a gondolkodásra és logikai készségekre. A puzzle kitűnő ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak, sőt, felnőtteknek egyaránt.