;

Plüssjátékok, babák

(231)


Áraink bruttó árak, az ÁFA összegét tartalmazzák. Áraink forintban értendőek.
A webáruház és az üzlet kínálata, árai és készlete eltérhetnek.

Plüssjátékok

A plüssfigurák a XVII. század elején jelentek meg, ekkor készültek el otthon az első textíliaborítású, kitömött babák. Azóta persze megannyi formájú, tömésű, stílusú figura kapható. (Azért a plüssjátékok királya még mindig a klasszikus plüssmackó!)

Féltve őrzött plüssjátékok

Plüssfiguráknak azokat a játékokat nevezzük, melyek textilborításúak és babbal, pamuttal, szalmával esetleg vattával vannak kitömve. A legnépszerűbb formái állatokat testesítenek meg, de nem ritkák a plüss mesefigurák és egyéb fiktív élőlények sem. Sőt, gyakori a zöldség vagy jármű alakú plüssfigura is. Ritka az olyan gyermek, aki ne kedvelné a plüssfigurákat, vagy ne díszítené szobáját vagy ágyikóját egy-egy darab. A gyermekek sokszor plüssjátékukat anyatigris módjára őrzik és féltik, nem szeretnek nélküle sehova menni, sőt, a különalvást egyenesen kizártnak tartják. Sőt, nem csak a gyermekek kedvencei a plüssfigurák, hanem az urak is előszeretettel ajándékozzák meg a hölgyeket egy kedves plüssjátékkal.

Ajándék

Fontosnak tartjuk a plüssjátékok jelenlétét a gyermekek életében, mert gondoskodhatnak, szeretgethetik és ragaszkodhatnak hozzá, valamint fantáziájuk segítségül hívásával megannyi értékes és emberfeletti tulajdonsággal ruházhatják fel őket. Ha egy picit nosztalgiázik, biztosan feldereng még a képe kedvenc plüssállatának, esetleg valahol még féltve őrzi gyermekkorának kincsét. Így egy ajándék plüssállat mindig ideális választás lehet, a siker biztosan nem marad majd el.