Tom és Charlotte a konyhában - avagy őszibarackos cupcake mascarpone habbal

2013-10-17 | Hámori Ági | Hozzászólások ()

tom es charlotte.jpgAmikor először megláttam ezt a gyönyörűen kivitelezett Tom és Charlotte süteményes játékot a Djeco-tól 

egyből beindult a fantáziám, hogy én milyen süteményt is tálalnék ezen a gyönyörű játékon. Rétegeset, habosat, gyümölcsöset?

Akkor kinyitottam, összeraktam és kipróbáltam. Most már tudom, valami színeset, virágosat.

Íme tehát az én őszibarackos cupcake-em mascarpone habbal. 


Hozzávalók 12 adaghoz:

DSC_0325-001.jpg

a tésztához:

  • 100 ml napraforgó olaj
  • 90 g cukor
  • 2 tojás
  • 180 g liszt
  • ¾ tk sütőpor
  • 200 g aprított őszibarack

a dekorációhoz:

  • 1 doboz mascarpone
  • 20 g porcukor
  • 1-2 csepp piros és sárga ételfesték
  • 2 csepp citromlé

a rózsákhoz:

  • formix (dekoráló marcipán) piros és sárga színben            


Elkészítés

DSC_0308-001.jpg

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin papírokat bekészítjük a sütőformákba.

Összekeverjük az olajat, a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül az őszibarackot.

Az elkészült tésztát a sütőformákba rakjuk kb. 1 ½  kanál egy formába és kb.20 percig süssük.                

Tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült vegyük ki és teljesen hagyjuk kihűlni. 

A dekorációhoz keverjük össze a mascarpone-t a porcukorral és a citromlével. Válasszuk ketté a krémet. Az egyiket piros, a másikat sárga ételfestékkel keverjük el. DSC_0311-001.jpg

Egy kisadag formixet kettéválasztunk, piros és sárga ételfestékkel eldolgozzuk. A munkalapot ékezési keményítővel vagy porcukorral szórjuk folyamatosan, mert könnyen leragad. A darabokat nyújtsuk ki és csíkokat vágjunk belőle. A csíkokat tekerjük csigába, 7-10 cm-ként. Így készítjük el a rózsákat. 

A kihűlt sütemények tetejét megkenjük krémmel és a rózsákkal díszítjük. 

     

Próbáljátok ki, várom a beszámolókat.

 

Jó étvágyat hozzá! 

DSC_0335-001.jpg      DSC_0369-001.jpg