Louis et Clementine a piacon avagy cukkinis cupcake

2013-11-15 | Hámori Ági | Hozzászólások ()

Louis és Clementine a piacon

Amikor ezt a játékot kézbevettem, egyből eszembe jutottak azok a régi hétvégék, amikor a nagymamámmal együtt elmentünk a piacra és kiválasztottuk azok a  gyümölcsöket és zöldségeket, amikből később  együtt főztünk vagy sütöttünk. Így amikor egy szép napsütéses őszi napon épp egy zöldséges mellett sétáltam el, gyönyörködtem a színekben, a formákban, egyből azon kezdtem gondolkodni,melyik lenne a legfinomabb a cupcake-emben. Hosszas keresgélés után rátaláltam a cukkinire. Így született meg egy mennyei recept, egy olyan hozzávalóval, amit nem mindennap teszünk süteménybe.

 

Cukkinis cupcake

 

Hozzávalók 12 darabhoz:cukkinis cupcake

a tésztához:
110 g margarin
110 g cukor
2 tojás
1 lime héja és leve
110 g liszt
2 evőkanál napraforgó olaj
110 g hámozott, reszelt cukkini

a dekorációhoz
100 g vaj (én Spar premium vajat használtam)
225 g icing sugar (dekor porcukor)
2 evőkanál lime lé
100 g tisztított pisztácia
1 lime héja

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin papírokat bekészítjük a sütőformákba.
Összekeverjük a margarint a cukorral, míg habos nem lesz, majd hozzáadjuk a tojásokat az olajat.

Jól összekeverjük. Belerakjuk a lisztet és a lime levét és héját, majd a cukkinit.
Az elkészült tésztát a sütőformákba rakjuk kb. 2 kanál egy formába és kb.15 percig süssük.

Tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült vegyük ki, és teljesen hagyjuk kihűlni.

A dekorációhoz keverjük össze a vajat a dekor porcukor felével. Legalább 8- 10 percig robotgéppel keverjük, hogy krémes legyen. Lassan adjuk hozzá a lime levét és keverjük még legalább 3-4 percig, majd adjuk hozzá a cukor másik felét és keverjük, míg teljesen össze nem áll.

 A kihűlt sütemények tetejét megkenjük a vajkrémmel, majd pisztáciával és a lime héjával díszítjük.

Próbáljátok ki és várom a beszámolókat.

cukkinis cupcake

Jó étvágyat hozzá!