VILAC az új termékcsalád

2014-03-27 | Hámori Ági | Hozzászólások ()

A  Provida játék kínálata egy újabb lenyűgöző márkával gazdagodott. A francia VILAC termékcsalád kínálatában mindenki megtalálja azt, amit keres. Egészen a kicsik tologatós autóitól a nagyok kreatív építőjátékáig.

A cég több mint 100 éves múltra tekint vissza, az alapító Villet testvérek a gyerekek álmainak szentelték a munkájukat. Egyedi faragással, színes lakkozott fából készítették különleges játékfiguráikat, melyek meghatározó élményt jelentettek már akkor is minden korosztálynak. Játékaik a mai napig ezekre az elvekre épülnek, fejlesztik a gyerekek képzeletet és kreativitást.

A következőkben bemutatok néhány játékot, amelyek nekem a legjobban tetszettek.

Léonie zsiráf autója - húzós játék
Léonie zsiráf autója

Léonie zsiráf egyike a legkisebbeknek ajánlott játékokból. A játék anyaga fából készült.

Barátunk Léonie egy kis kék autóban utazik és szeretné megismerni a világot. Hosszú nyakát kinyújtva látja azt amit gazdája, úgyhogy bárhová magunkkal vihetjük. Az autóra kötött zsinór hossza 16 cm. Ez a játék, mivel egy vékony szalagon húzzuk magunk után Léoniet, fejleszti a gyerekek szem-kéz koordinációját. A játék tervezője: Mélusine Allirol.

Ajánlott életkor 1+.

Anya és kicsinye párosító puzzle

Anya és kicsinye párosító puzzle

A szintén Mélusine Allirol által tervezett kedves állat párosító játékban meg kell találni anyát és kicsinyét. A játék során megismerhetjük az állatok elnevezéseit, találkozhatunk kutyával, macskával, majommal, elefánttal, tigrissel, koalával is.  A fából készült puzzle 24 darabból áll.

A játék fejleszti a memóriát, a megfigyelőképességet, a szem-kéz koordinációt.

Ajánlott életkor 2+.

Kedves vadállatok kocka kirakó (9db-os)

Kedves vadállatok

Ez a játék a gyermekkoromat idézi. Nagyon szerettem a nagy kocka puzzleből történeteket kirakni. Itt a 9 db nagy kockából különböző állatokat alkothatunk. Elefántot, krokodilt, zsiráfot, vizilót, oroszlánt, bálnát. A kirakásban segít nekük, hogy minden állatnak más-más színű a háttere, így első lépésként csoportosíhatjuk a színeket és utána állíthatjuk össze a képet. 

A játék fejleszti a megfigyelőképességet, szem-kéz koordinációt és a koncentrációt.

A játék tervezője: Mélusine Allirol.

Ajánlott életkor 2+.

Farm mágneses kirakó

Farm mágneses kirakó

Ennek a játéknak lehetne a neve móka a farmon vagy mókás állatok. Hiszen a mi képzeletünk alkotja az állatokat. Ebben a mágneses kirakóban megismerkedhetünk 4 házkörüli állattal.

A dobozban van tehén, malac, szamár és kecske. Az állatok teste 3 részre van osztva. Ezek mágnessel kapcsolódnak egymáshoz, így tudjuk őket könnyen összeilleszteni. Azonban az is előfordulhat, hogy különböző állatok testrészeit illesztjük össze, így teljesen összekeveredett vicces állatokat kapunk. Ezeknek fantázianeveket is adhatunk.

A játék fejleszti a kreativitást, a megfigyelőképességet valamint a szem-kéz koordinációt.

Ajánlott életkor 2+.

Társasjáték készlet - 4 játék

Társasjáték készlet

Ebben a társasjáték szettben a gyümölcsökkel és a zöldségekkel ismerkedhetünk meg.

Az egyik alkalommal van egy kiskertünk, melyben 4 féle gyümölcsfa áll. A fáról lepottyant gyümölcsöket kell eljuttatnunk a játéktér közepén lévő kosárba.  Ez tulajdonképpen a mindenki által kedvelt Ki nevet a végén? játék egyik variációja.

A másik játékban egy kaland társasjátékot találunk, a gyümölcsöket át kell juttatnunk a kerti tó egyik partjáról a másikra, de útközben nagyon kell figyelnünk, mert vannak olyan mezők ahonnan lecsúszhatunk akár a kezdőpontra is. A harmadik játék egy párosító játék, ahol az előre meghatározott táblákra kell párosítanunk a gyümölcsöket, zöldésgeket, kerti virágokat és állatokat. A negyedik játék pedig egy memória.

Ezt a nagyon szépen megrajzolt készletet szintén Mélusine Allirol tervezte.

A játék fejleszti a koncentrációt valamint a szem-kéz koordinációt.

Ajánlott életkor 3+.

Böngésző puzzle – 35db-os

Böngésző puzzle 35 db-os

A nagy 35 db-os fapuzzle kirakása egy remek játék kezdete. Amennyiben a gyermek számára nehézséget okoz egyedül kirakni a képet, a szülők segíthetnek a gyerkeknek. Mikor együtt elkészítik a puzzlet, a képet lefényképezik és kinyomtatják, majd legközelebb arra kell ráilleszteni a darabokat. Így már a fiatalabb korosztály számára is sikerélményt okoz a játék.

Állatvárosban sok különböző állat él, ezeket megtaláljuk a kirakós szélén. Az elkészült képen megkereshetjük ki hol lakik, vagy mit csinál éppen a városban.

A játék fejleszti a koncentrációt, a megfigyelőképességet, a szem-kéz koordinációt.

Ajánlott életkor 4+.

Jó játékot és kellemes időtöltést kívánok a Provida legújabb fejlesztő játékaival!
;