Szőke Melinda fejlesztőpedagógus eheti ajánlása

2017-03-06 | Szőke Melinda | Hozzászólások ()

Lilliputiens – Állatcsaládok társasjáték

A játék a már jól megszokott minőségben, és ismerős képekkel készült. Fejleszti a gyerekek memóriáját. Ez egy fontos dolog, hiszen az iskolában a gyerekeknek nagy szükségük van a memóriájukra. Az elején a tanszereket nem szabad otthon hagyni, majd egyre nagyobb tananyagot kell megjegyezni. Nagyszerű, hogy ismét játszhatunk kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Az előbbiekkel együttműködő játékot, hogy kevésbé frusztrálódjanak. A nagyokkal pedig már igazi nagy csatákat lehet vívni. Nagyon vicces, a gyerekek kifejezetten szeretik, és könnyen játszak még a kezdő „társasjátékozók” is, mivel lehetőséget ad a mozgásra és a hangoskodásra. Kifejezetten célja a játéknak, hogy meg is mozgassa egy kicsit a gyerekeket. Szülinapi bulik remek kiegészítő játéka lehet, amit biztosan mindenki imádni fog és remek vicces képeket, videókat is lehet közben készíteni.

Lilliputiens – Keverem kavarom kirakó

Szintén társasjátékról beszélünk, ami a testsémát jól fejleszti. Fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek a saját testükkel, a testrészek neveivel, a határaikkal. Ez szükséges később ahhoz, hogy a finommozgásuk, az írásuk is minél ügyesebb legyen. Ebben a játékban megtaláljuk a társas adta lehetőségeket, de a testrészeket is tanulják vele a gyerekek. Ezt a játékot inkább a kisóvodásoknak (kiscsoport, középső) javasolnám, de akár már ügyesebb 2 évesek is jól tudják használni.

Avenue Mandarine – Ellentétek párosító

A kicsiknek nehézséget jelent bizonyos fogalmak megértése. Még nehezebb az ellentét megértése, felismerése. Nekünk is nehéz dolgunk van, ha egy 2 évesnek el kell magyaráznunk, hogy mit jelent a hideg-meleg, vagy a fázik, melege van. Ezt leginkább tudjuk. Ez a kirakó ebben segít. Használatával tapasztalati úton tanulnak meg a picik különböző dolgokat, amik nehezen megfoghatók. Az 1 év körüli gyerekek pedig simán egy esztétikus szép párosítóként használhatják, ami lehetőséget biztosít még az állathangok megismerésére, gyakorlására is. 
;