Óriás építőjátékok, nem csak óriásoknak

2013-11-20 | Hámori Ági | Hozzászólások ()

Világűr építőjátékNem is tudom, hogy melyiket válasszam. Talán építsünk MENEDÉKET, vagy játszunk BÚJÓCSKÁT... Nem, inkább építsünk egy rakétát és utazzunk el a VILÁGŰRBE!  Vagy egyszerűen csak csodáljuk a MENNYEI ÉGBOLTot.  A Mon Petit Art játékai mindezekre lehetőséget adnak. 

A Habitadule építőjátékokat Marie Compagnon tervezte hihetetlen egyediséggel.

A MENEDÉK és a BÚJÓCSKA játékok 16 óriási panelből állnak, amelyhez csatlakoztathatunk 64 kisebb elemet, ahogy mi szeretnénk.

A MENNYEI ÉGBOLT és a VILÁGŰRbe invitáló játékok szintén 16 óriási panelből állnak, de ezekhez 24 kerek és 24 téglalap formájú elemet csatlakoztathatunk. A karton lapokon különböző helyeken vannak lyukak, melyek lehetővé teszik, hogy a megépített játéktérbe fény áramoljon.

A játékok kivitelezése szép, igényes és inspiráló, az anyaguk extrakönnyű és tartós karton. 

A játék korsztálya: 6-7+ év, ami azonban nem jelenti azt, hogy a fiatalabbak számára ne lehetne élvezetes a formaalkotás. Fiúknak és lányoknak egyaránt ajánlott, az egyéni és közös játékhoz is.  

Minden doboz tartalmaz tervrajzokat, amelyek segítségével megépíthetjük az objektumokat.

Azonban, ha mi magunk szeretnénk alkotni, csak készítsünk elő papírt, ceruzát, színes ceruzát, zsírkrétát, és kezdődhet a tervezés. Mivel a játékban lévő panelek bármilyen irányban összeilleszthetők, így nyugodtan elereszthetjük a képzeletünket és megtervezhetjük azt, amiről csak álmodunk. Tervezhetünk, majd építhetünk házat, színházi paravánt, bunkert, űrhajót, kockát..., de még az ágyunk fölé tetőt is. Semmi nem szabhat határa a képzeletünknek, és még a kertben is használhatjuk. Hiszen a játékhoz tartozik egy doboz, amelyben könnyen szállíthatjuk és tárolhatjuk  a kartonlapokat.

Ez az építőjáték, kellemes időtöltés jelenthet a gyerekeknek egyedül, de a barátaikkal karöltve, valamint a család minden tagjának is.

A játék során együttműködhetnek, közösen gondolkodhatnak, tervezhetnek és alkothatnak.

Ezek a játékok fejlesztik a szociális kapcsolatokat, bővíti a szókincset, a képzeletet és kreativitást, a szem-kéz koordinációt: 

Szókincs - a közös együttlét alatt, ha például a VILÁGŰRbe utazunk gyermekünkkel, új szavakat, kifejezéseket tudunk megismertetni. 

Szociális kapcsolat - fejlesztése szerintem az egyik legfontosabb, hiszen a mai világban nagyon fontos, hogy a gyerekek tudjanak egymással vagy a felnőttekkel kommunikálni és közös élményeket szerezzenek.

Szem-kéz koordináció -  fejlesztése is kiemelkedően fontos, hiszen ilyen játékok használatával észrevétlenül is fejleszthetjük ezt a készséget.

Képzelet és a kreativitás - megállíthatatlan; önállóan is új dolgok létrehozásának élményét élhetik meg, bármit tervezzenek biztos, hogy sikerül elkészítenünk a játék elemeiből.


Visszaszámlálás indul, 3,2,1! 

Jó alkotást mindenkinek!
;