Mesélő memóriakártya- Alice Csodaországban

2013-10-02 | Hámori Ági | Hozzászólások ()

Memo StoryALICE2.jpgEz a memória játék valami új, valami egészen más.

Amikor először megláttam a dobozt, egyből eszembe jutott a történet. Hiszen ki ne ismerné,  a klasszikus mesét, amely Alice Csodaországába kalauzol bennünket. Sok izgalmas és érdekes szereplővel találkozhatunk és rengeteg kalandba keveredhetünk a főszereplővel együtt. Ez a fejlesztő memóriakártya, lehetőséget ad arra, hogy a már jól ismert mesét elmeséljük az eredeti változatban, vagy a képzeleltünket használva más és más kalandokba keveredjünk Alice-el.

Minden így kezdődőtt

„Alice már elunta, hogy tétlenül üldögéljen nénje mellett az árokparton. Egyszer-egyszer bepislantott abba a könyvbe, amelyet a nénje olvasott, de nem voltak benne se képek, se versek.

Mit ér egy könyv - gondolta Alice - képek meg versek nélkül?

Hát csak ült-üldögélt, s azon törte a fejét, már amennyire tőle telt - mert a rekkenő hőségtől egészen elálmosodott és megbutult -, hogy jobb volna fölkelni pitypangot szedni és füzért fonni belőle, amikor hirtelenül elsurrant mellette a piros szemű fehér Nyuszi....”1

Ha mi mégis máshogy kezdenénk, csak rajta. 

Ez nem egy átlagos memória játék!

Ebben a fantasztikus játékban több lehetőség rejlik, mint egy átlagos memória játékban.

Játszhatjuk klasszikus formában, a kártyákat összekeverjük és fejjel lefelé fordítva lerakjuk.Minden játékos két kártyát fordít fel. Ha egyeznek a rajzok, tehát párt talált elveszi és újra fordít, ha nem akkor visszafordítja a lapokat és átadja a lehetőséget a következő játékosnak.

Ez a játékforma fejleszti a kombinációs készséget, a figyelmet, a megfigyelő képességet, az összehasonlítást és azonosítást, a logikus gondolkodást, a koncentrációt valamint a memóriát.

 Alkoss újat!

De játszhatjuk úgy is, hogy elmeséljük a mesét a kártyákon megjelenő főbb jelenetek segítségével szintén felfordítva a lapokat, vagy a képzeletünket használva a klasszikus történetet kicsit átformáljuk, személyesebbé tesszük ezzel fejlesztve a kreatvitiásunk. A történet újraalkotása, újragondolása és meghallgatása megtanít odafigyelni a mesére, hatással lesz a szöveg megértésére és fejleszti a szókincset. Kiemelkedő fontosságú, hogy a gyerekek betudják indítani a képzeletüket, mert ezzel fejlesztik a kreativitásukat és a gondolkodásuk is rugalmasabb lesz.

 

E mellett fontos a  szociális kapcsolatok fejlesztése is. Ez a játék alkalmas arra, hogy a család minden tagját bevonja a közös pillanatokba. Mindenki megtalálja benne azt, ami igazán izgalmas számára. Hiszen a mai rohanó világban leírhatatlanul fontos a közösen eltöltött tartalmas idő, amikor együtt játszik a család. Így bátran vegyük elő ezt a játékot bármikor, amikor kedvünk van egy kicsit utazni a képzeletünk világában. Mivel ezek a gyönyörűen megrajzolt és kivitelezett kártyák egyből mesélésre késztetnek. 

 Művészet kicsiknek és nagyoknak

A Mon Petit Art számára nagyon fontos az esztétika, minden játék egyedileg tervezett, gyönyörűen kidolgozott, és a gyerekek szépérzékét is fejleszti. Sok tervezővel dolgoznak.

A kártyákon lévő rajzokat Mini Labo és Georges  & Rosalie kreatív csapata tervezete, felruházva a szereplőket sok színnel és bájjal. Ebben a játékban a mese figurái és jelenetei 30 páron keresztül elevendenek meg, így adnak lehetőséget a mesélére.

 

Ez egy igényesen kivitelezett, környezetbarát anyagból készült,  fejlesztőjáték.

A doboz mérete: 19x19x5cm - játékszabályok 4 nyelven (franciául, angolul, spanyolul és németül). Alapanyag: 100% FSC minősített karton. Az ajánlott korhatár: 3-6 év, 6+.

A mesélő memóriakártya elérhető még a Piroska és a farkas, valamint az Aladdin és a Csodalámpa című mesékkel is.

 

Jó  játékot és mesélést mindenkinek!

 

 

 

Lewis Carroll: Alice Csodaországban
;