Matricázz!

2014-04-14 | Sophie | Hozzászólások ()

Matricázz!

A matricázás már gyermekkoromban az egyik kedvenc kedvtelésem volt. Akkoriban még nem volt a maihoz mérhető kínálat, így a kis ragasztható képecskék mindenki számára óriási értéket képviseltek. A kártyanaptár és a különleges csokipapír mellett a matrica az egyik legnagyobb értékű cserecikknek számított a suliban.

Belvárosi iskolánkhoz közel a 80-as évek végén megjelentek a külföldi légitársaságok, az ott dolgozók hősiesen és meleg szeretettel tűrték a reklámmatricát és bőröndcímkét kérő kisfiúk rohamát. Emlékszem, hogy egy szerelmi vallomással felért, ha valakinek az egyik srác egy ilyen kincset ajándékozott.

Liberális szüleimnek hála otthonunkban meg volt a helye a matricázható felületeknek, így bátran kiélhettem magam e kreatív, díszítő tevékenységnek.  (Huszonévesen sok barátom megkérdezte ugyanebben a lakásban, ahol addigra már egyedül éltem, hogy a kis télapós matrica mióta ékesíti a fogasunkat. )

Közel 40 éves vagyok, és még mindig nem hagyott alább a matricák iránti szerelmem. Szerencsére két kiskorú gyermekem mellett nem is kell lemondanom erről a passziómról, hiszen én csak az Ő kedvükért ragasztgatok… És hogy miért és hova?

Amikor kisfiamat a szobatisztaság irányába kellett terelgetnem nem volt kérdéses, hogy autós, járműves matricákkal fogok „fizetni” minden jól sikerült akcióért. Kisdolog 1 matrica, nagydolog 2.

Lányom mindig irigykedve nézegette a szép sorba kirakott autókat, és határozott örömmel kezdte el szétragasztgatni a szabályos stílusú wc faldíszt a rá jellemző eklektikával. Minden állat mellé kell egy anyuka, vagy apuka vagy testvér, vagy az egyik meg akarja enni a másikat… komplett történeteket lehet az unalmas trónolás közben kitalálni a matricatengerből.

matricák a wc-n

Persze mindemellett még sok más hasznos tulajdonságát kedveljük a matricáknak, így mi, most már hármasban.

Képeket alkotunk velük, és történeteket találunk ki, teret adva a fantáziálásnak és a kreativitásnak. Összegyűjtünk hasznos sorozatokat, hogy bővítsük ismereteinket. Egy-egy gyűjtemény pontos beragasztása fejleszti a kézügyességet, a koncentrációs készséget.

Matricadínók

Unalmas vagy csúnya tárgyakat saját ízlésünk szerint alakítunk át. A viták elkerülése végett kedvenc figuráinkkal jelöljük az összetéveszthető cikkeket, de a naptárunkban is kiemeljük velük a fontos ünnepeket, dátumokat.

A matricázás egy első lépcsője lehet a művészeti tevékenységnek, a színezéssel jól kombinálható, fejleszti a finommotorikus mozgást.

Matricás helikopter

Ha Ti is így vagytok ezzel, böngésszétek kínálatunkat, nekünk ezek a kedvenceink:

AladinE újraragasztható matricás albumok:

Építkezés - újraragasztható matricás füzet

Mon Petit Art matricák:

Felfedező matricás album
;