City of Dreams - a város ahol minden lehetséges

2013-06-20 | Hámori Ágnes | Hozzászólások ()

City of Dreams – kortalan alkotás

játék 5-12 éves kor között ajánlott, bár én nem adtam volna felső korhatárt, mivel én is kedvet kaptam ahhoz, hogy alkossak, pedig már elmúltam 12. A doboz 74 színes darabból áll. Központi eleme egy nagy karton tábla melynek az egyik oldala a nappalt, a másik az éjszakát szimbolizálja. A többi formát ehhez lehet illeszteni. Ezek bármikor mozgathatók és cserélhetők, így kedvünkre alakíthatjuk mesevilágunkat. A játékelemek dizájnere Peter Mayor amerikai szobrász.  Ha már a dizájnnál tartunk, érdemes kicsit elidőzni ezeknél az igényesen, szépen kivitelezett formáknál. Jó ránézni, nyugalommal tölti el az embert. A színek harsányak, dominánsak, arra inspirálnak, hogy minél hamarabb használjuk a képzeletünket és megalkossuk azt, ami a fejünkben van.


CITY OF DREAMS JÁTÉK by Mon Petit Art, MINT A GYÁRTÓ MINDEN TERMÉKE, ÚJRAHASZNOSÍTOTT PAPÍRBÓL KÉSZÜLT.

Mon Petit Art – Környezettudatos igényesség 


Mon Petit Art elkötelezett híve a környezetvédelemnek és a környezetbarát anyagok használatának. Nagy hangsúlyt fektetnek az esztétikára, hiszen minden játékuk egyedileg tervezett, gyönyörűen kidolgozott és a gyerekek szépérzékét is fejleszti. Sok tervezővel dolgoznak, így a gyerekek sokféle stílussal ismerkedhetnek meg.

 

Készségfejlesztés – a tudatos szülő ezt választja

Ki kell emelnünk, hogy ez egy gyönyörűen kivitelezett, környezetbarát anyagokból készült, készségfejlesztő játékfejleszti a gyerekek képzeletét, kreativitását, finommotorikáját, szem-kéz koordinációját, esztétikai érzékét ésszociális kapcsolatait.

  

cite des reves3© Pauline Ruhl Saur.jpg

 

  • FINOMMOTORIKA FEJLESZTÉSE kiemelkedően fontos a gyerekeknél, a kézfej és az ujjak izmainak edzése, főleg azoknál, akik iskolába készülnek. Érdemes sok olyan játékot használniuk, melyhez szükséges a három ujjas fogás, vagy csipeszfogás (hüvelykujj, mutatóujj és középsőujj). Ezek megerősítése mind elősegíti azt, hogy a ceruzát stabilan tartsák és ennek következtében, sikerélményük legyen az iskolában. A City of Dreams játékban található elemek, be,- és odaillesztéséhez szintén ezt a mozdulatot használják.

  • SZEM-KÉZ KOORDINÁCIÓ FEJLESZTÉSE is elengedhetetlenül fontos, mert ez segíti majd az olvasást, írást és a számolást. Ezen a játékon keresztül ez is megvalósul. Hiszen a kisebb és nagyobb formákat egymáshoz és az alaplaphoz is illeszthetjük.

  • Az ESZTÉTIKAI ÉRZÉK fejlesztése is kiemelkedően fontos. Megmutatja a fiatal generációnak a művészetek ágait, szépségeit és sokféleségét.

  • Azonban ami mindezek mellett a legfontosabb, a SZOCIÁLIS KAPCSOLATOK FEJLESZTÉSE. A mai rohanó világunkban egyre kevesebb időnk marad arra, hogy együtt leülve közösen játszunk a gyerekeinkkel. Pedig ez az a terület, amire a legnagyobb hangsúlyt kellene fektetnünk.

 

  • A képzelet és a KREATIVITÁS megállíthatatlan; bármit alkothatunk, álmodhatunk, biztos, hogy sikerül elkészítenünk ajáték elemeiből egy mesebeli világot. A sok különböző forma szabad utat enged és elrepít oda, ahol éppen lenni szeretnénk.

 
Ezért azt gondolom, hogy mindenki teremtsen alkalmat egy kis közösen eltöltött felhőtlen álmodozásra, alkotásra ebben a városban, ahol a képzelet sosem alszik - álmaink városában.


Várjuk a hozzászólásokat!
;