Alkoss nyáron is! Kedvenceim az AladinE kreatív termékcsalád kínálatából

2014-06-19 | Hámori Ági | Hozzászólások ()

A Provida Játék egy újabb kreatív és minden korosztály számára ajánlott márkát vett fel a palettájára.

Az AladinE céget 1985-ben alapították, elődlegesen a papír-írószerek világába szerettek volna betörni. Azonban az egyre növekvő igények alapján megalkották az első saját tervezésű guminyomdájukat. Ma már a cég piacvezető a dekorációs nyomdák, kreatív eszközök piacán.

A cég küldetése, hogy a gyerekek meg tudják osztani a játék örömét a szülőkkel olyan egyszerű játékokon keresztül, melyek fejlesztik a kreativitásukat.

A következőkben bemutatok néhány játékot, melyek nekem a legjobban tetszettek.

 

Babanyomda- Munkagépek 

 

A cég nevéhez fűződik a Stampo Baby gyereknyomda megalkotása, melyet 3 éves kor alatt is nyugodtan a gyerekek kezébe adhatunk, hiszen nincsen benne semmilyen káros anyag és a kézről és a ruhából is könnyen kimosható. Az ergonomikus kialakítású nyomdák könnyen megfoghatók így már a legfiatalabbak számára is ajánlottak.

A csomag 5 db munkagép nyomdát és 1 narancssárga színű festékpárnát is tartalmaz.

Fejleszti a gyerekek szem-kéz koordinációját, finommotorikáját.

Ajánlott életkor: 18 hónapos kortól

Kis kedvencek- kirakó függőleges felületre

   

A gyártó egyedülálló termékei a függőleges kirakók, nagyon különlegesek, hiszen minden féle felületre tapadnak. Rakhatjuk ablakra, tükörre, hűtőre, csempére. Mivel újra és újra áthelyezhetők, sikerélményt nyújtanak már a legkisebbeknek is. Természetesen az idősebbek is megtalálják a nekik való kirakó típust, hiszen a kínálatban található 24 és 48 darabos kiszerelés is. A kedves minták, mint az elefánt, egérke és nyuszi vonzóvá teszik a játékot és arra ösztönöznek, hogy játszunk.

A kirakójátékban egy 6, 9 és egy 12 darabból álló képet alkothatnak meg a kicsik.

Fejleszti a gyerekek szem-kéz koordinációját, kreativitását, finommotorikáját, türelmét, precizitását.

Ajánlott életkor 3+

A Föld állatai- újraragasztható matricás füzet

 

Az album 6 oldalon keresztül ad lehetőséget a gyerekek számára, hogy a 100 db állatos matricát a Föld különböző kontinenseire felragasszák. A füzet segítségével megtanulhatják, hogy melyik földrészen milyen állatok laknak, de a képzeletüket használva megalkothatnak egy még ismeretlen világot, ahol ők határozzák meg az állatok élőhelyét. A matricák újra és újra áthelyezhetők.

Fejleszti a gyerekek szem-kéz koordinációját, kreativitását, finommotorikáját, képzeletét.

Ajánlott életkor: 4-8 év

Kalózók- nyomdázz és színezz

Ebben a 32 oldalas színező füzetben a kalózokkal kalandozhatunk, kincses szigeteket fedezhetünk fel. A füzetben lévő történetet kiegészíthetjük, melyhez használhatjuk a szintén az AladinE cég által forgalmazott Sampo Minos és Stampo Kids (szintén kalózos témában) nyomdákat, majd száradás után kiszínezhetjük ceruzával vagy filctollal. Így elképzelhető, hogy a végére más történetet alkotunk, mint amit a füzetben találtunk.

Fejleszti a gyerekek kreativitását, finommotorikáját.

Ajánlott életkor: 4-8 év

Kulcstartó készítő- gyurma készlet

 

Ezzel a készlettel megalkothatjuk a világ leggyorsabb versenyautóját és repülőjét. Sőt még kulcstartót is készíthetünk belőle. A szettben találhatunk 2 kulcstartó karikát, piros, kék, fehér gyurmát, mely levegőre szárad. Könnyen formázható, nem morzsolódik, nem tapad, kellemes tapintású. A gyurmák keverhetőek, így különböző árnyalatok megalkotást is megtapasztalhatjuk. A csomag tartalmaz útmutatót a járművek elkészítéséhez.

Fejleszti a gyerekek szem-kéz koordinációját, kreativitását, finommotorikáját.

Ajánlott életkor 5+

Balett- Fa nyomdakészlet festékpárnával

 

A nyomdakészlet 15 db balerinát és balettel kapcsolatos kiegészítőt tartalmaz. A nyomda alapja fa, a nyomtatófelület gumi. A készlethez tartozik fekete festékpárna, mely a kézről és a ruhából könnyen kimosható. A nyomdák mérete 2x2 cm. A megszáradt képeket képzeletünk szerint színezhetjük. Képeskönyvet is készíthetünk. A képzeletünknek semmi nem szabhat határt.

Fejleszti a gyerekek szem-kéz koordinációját, kreativitását, finommotorikáját.

Ajánlott életkor 5+

Jó játékot és kellemes időtöltést kívánok!
;